top of page
  • Writer's picturegzuidweg

Culturele drempels

Het eindproduct van dit project is een door mij vormgegeven poster.

Deze is bedoeld om Arman, een Nederlandse jongen met wie ik contact zocht voor dit project, te enthousiasmeren om meer te weten te komen over zijn roots in Armenië.Context

Hierboven zie je het eindproduct van mijn 2-weken durende project rondom het overstappen van culturele drempels. Voor dit project zocht ik contact met een jongen, Arman, uit een Nederlands-Armeens gezin. Naast kennismaking, interviews en participerende opdrachten ging ik ook bij dit gezin op bezoek en heb tijdens het avondeten wat Armeense specialiteiten mogen proberen. We hadden het over de Armeense cultuur, gerechten, mentaliteit, gebruiken en kenmerken van het land zelf, maar ook oorlogsconflicten.


In de interviews kwam naar boven dat Arman, doordat hij in Nederland geboren is, niet zoveel weet van het land waar zijn ouders vandaan komen. Echter is hij wel zeer geïnteresseerd. Ik vroeg Arman foto's te maken van de dingen die hem thuis doen denken aan Armenië. Daarnaast naar de dingen die hij al wel weet. Zijn ouders hebben ons verder geholpen informatie te vergaren.


Over de poster

Uiteindelijk heb ik met alle informatie, gemaakte en opgezochte foto's een poster gemaakt. Om Arman dichter bij zijn oorsprong te brengen, maar ook te enthousiasmeren meer te weten te komen. In de titel heb ik naast Armenië ook Arman zijn naam terug laten komen. De lijfspreuk is van Arman zelf en staat voor de Armeense mentaliteit.Wat foto's van mijn bezoek

Een Armeens bordspel, de ligging van Armenië, het toenmalige Koninkrijk en wat gerechten: Tohma, Basturma en Lavash.


Verder wat foto's uit de foto opdracht die ik Arman gaf, waaronder de berg Mount Ararat, likeur en de Armeense vlag.69 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page